Vi tar emot beställningar på restaurangen, i hemmet, på arbetet eller i grannens lager.

Ingenting saknas, vi ordnar dukning, gran och ljus.

CATERING AV JULMAT

 

Vi levererar gärna en smak av julen både i stort och i smått

 

OM JULDELIFATEN

  • Maten levereras upplagd på fat i frigolitlådor och kan enkelt ställas fram på buffé eller bord.
  • Vi lägger normalt upp på fat för 6 – 8 personer och är därför tacksamma för att få veta hur ni har tänkt er sittningen.
  • Tanken är i princip att ni ställer fram faten, som är anpassade till en grupp gäster, direkt på bordet. Först ett fat med sill & fisk som sedan byts ut mot ett fat med kallskuret (dvs skinka m.m.) varpå gästerna förslagsvis hämtar det ”småvarma” på en buffé.
  • Vi rekommenderar att gästerna byter tallrik mellan sillen och köttet och inför efterrätten.
  • Finns serveringsbestick? Det går åt en hel del till de olika faten. Skall vara både ”vanlig” sked & gaffel samt lite dessertskedar och smågafflar till bl.a. såser och sillar
  • Vi levererar det ”småvarma” i en frigolitlåda som håller värme i ca 1 tim och brukar rekommendera att det ställs upp på en liten buffé så att gästerna kan förse sig själva. Även om det inte är absolut nödvändigt, kan det – om sittningen drar ut på tiden – vara bra med en värmeplatta eller liknande.

Maten kommer på fat och är lätt att ställa fram

litet-hjarta JULDELIKATESSFAT 2016

Vårt Juldelikatessfat kan bokas till lunch

 

FÖRSTA FATET
Skånsk Senapssill både söt och stark ,
matsmaks ”klassiker” Svensk Löksill med gul lök, purjolök och rödlök.
Löjromssill milt krämig med Kalixrom och gräslök.
Ägg & Räka med räkmousse toppat med röd stenbitsrom.
Klassisk Gravad & Kallrökt Lax med hovmästarsås.
Skagenpaté med hummer & pilgrim samt örtagårdssås.
Cheddarost fyllig, vällagrad och smakrik.

 

ANDRA FATET
Julskinka från svenska gårdar griljerad med äppelsenap.
Rökt Hjortstek med en krämig rödkål, solros & apelsinsallad.
Julkorv & Renkorv med smågurka, syltlök.
Julpaté med skogstokig chutney med lingon och björnbär.
Sallad på rödbetor med äpple, rödlök samt Dijonsenap.
Kvibille Ädel med julmarmelad, fikon, äpple, cognac.

 

DET SOM HÖR TILL
Vörtbröd, Ekologiskt knäckebröd, vispat Julsmör.
Årets Julsenap med ingefära, tranbär och plommon.

 

SÖTT & GOTT
Ris à la Malta med vaniljdoftande jordgubbssås.

PRIS p.p. 215:- exkl. moms; 241:- inkl. moms
min 6 pers

 

ÖNSKAR NI SMÅVARMT
Janssons Frestelse, Köttbullar, Prinskorv och Rödkål .

 

PRIS p.p. 55:- exkl. moms; 61:- inkl. moms
Min 6 pers

 

litet-hjarta JULDELIKATESSBORD 2016

Om gruppen är lite större väljer vi att lägga upp faten som ett julbord med lite extra på faten så att alla blir nöjda.

Pristillägg på 40:- p.p. ex moms 45:- inkl moms

 

PRIS p.p. 310:- exkl moms; 347:- inkl. moms
Min 6 pers

litet-hjarta JULBORD MED MATSMAK

Vårt julbord kännetecknas av genuint hantverk och omsorgsfullt utvalda råvaror för att skapa julens smaker och traditioner.

 

SILLABORDET
Våra inlagda sillar präglas av tradition och lite nyskapande för att tillgodose många smaker.
Skånsk grov Senapssill, Senapsströmming, Löksill, Kryddsill, Jaffasill, Lingon- & Kanelsill, Årets Julsill, Curry- & Apelsinsill, Pepparrotssill, Wasabi- Limesill.

 

HAVETS BORD
En doft från havet med matsmaks egna hovmästarsås och örtagårdsås
Champagnelax inkokt med lite saffran och lime.
Gravad Lax på två sätt en dill och apelsin- svarpeppar.
Kallrökt Laxrulle med krämig, nyriven pepparrot .
Räkägg med räkmousse toppad med stenbitsrom.
Hummer & Kräftpaté.

 

JULSKINKAN & KORVEN
Delikatesser från svenska gårdar och skogar samt de egna såser och sallader som tillhör julbordet.
Julskinka från svenska gårdar griljerad med äppelsenap. Rökt Hjortstek, Glaserat Ankbröst, Svartrökt Skinka, Viltpaté, Leverpastej, Anklevermousse, Sylta, Julkorv, Älgsalami och Renkorv

 

DET SOM SKALL VARA TILL
Rödbetssallad lätt krämig med smak av äpple och Dijonsenap.
Grov och slät senap, Årets Julsenap och Cumberlandsås, Skogsbärschutney, Rödkålssallad med apelsin, Cheddarost, Brännvinsost, Stiltonost, Julmarmelad.

 

VARMT & GOTT
Köttbullar, Prinskorv, Janssons Frestelse, Rödkål, Långkål samt kokt Sillapotatis.

 

SÖTT & GODIS
Ris à la Malta vaniljdoftande jordgubbskompott.
Pepparkakstiramisu, en av matsmaks klassiker.

 

PRIS p.p. 385:- exkl. moms; 430:- inkl. moms.
Min 25 pers

 

P.S. Catering av vårt klassiska Julbord kräver att ni har personal på plats för att hålla efter detta.